Život

Mir… tišina… harmonija; svi mi bismo želeli da živimo život koji se bazira na ovim pojmovima, ali na žalost, to nam ne polazi baš uvek za rukom. Ponekad se osećamo umorno i neraspoloženo, svest nam vapi za opuštanjem i odmorom. Jesu li za to drugi krivi? Ne uvek! Često je problem u nama samima, a ne izvan nas. Dovoljna je i najmanja nesuglasica da ponekad naš razum krene da sve preispituje u nedogled. Samo kada imamo unutrašnji mir možemo da crpimo iz vlastite energije, da budemo uravnoteženi, da dobro komuniciramo, da donosimo ispravne odluke i uživamo u životu.

Mi neprestano trčimo, čeka nas hiljadu stvari koje neodložno moramo da obavimo, život nam je haotičan i prepun žurbe.Sve su to uzroci koji utiču na izazivanje stresa kao i mnogi drugi. Za nekoga je uzrok stresa neuspeh na poslu i karijeri, razočarenje u ljubavi ili zdravstveni problemi. Često sopstveni razum stavljamo na neverovatne muke tako što se poistovetimo sa nekim ubeđenjima koja su zapravo, vrlo relativne prirode. A koji je rezultat? Umor i apsolutna potreba za odmorom.Odmor je neophodan za obnavljanje fizičke i mentalne snage, ali ljudskom biću, takođe, je potrebno obnavljanje duhovnih snaga.Slobodno vreme nam pomaže da ojačamo društvene ili porodične odnose i omogućava nam promjenu ritma i zaboravljanje svakodnevnih problema.

Ljudi zaboravljaju da je sreća u njima u svakom momentu, da postoji nešto što samo oni mogu da pruže svetu! Sve što treba da uradimo je da otkrijemo šta je to.

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka