Slomljeno srce

Svi mi ponekad imamo slomljeno srce. I ti koji čitaš ovaj članak sigurno si barem jednom u životu bio nesrećno zaljubljen, ostavljen ili povređen. Možda si bas sada u takvoj situaciji i sve ti izgleda sumorno i crno i imaš osećaj da se nikada više nećeš moći smejati. Slomljeno srce je gadna stvar i malo toga možeš učiniti kako bi ono što pre zacelilo. Svi oni saveti koje pišu novine nikada ne funkcionišu u praksi, jer ljudska su osećanja snažna i ne mogu se tako lako i brzo umiriti. 

Zato jedina stvar koju možeš učiniti jeste pomiriti se sa situacijom onakvom kakva jeste i pustiti da vreme učini svoje. Tugu treba prihvatiti i otplakati je, i bol isto. Postoji vreme žalovanja i vreme isceljivanja i treba pokušati pronaći onaj mali dar koji to vreme nosi. A nosi ga čak i slomljeno srce.

Slomljeno srce pomoćiće ti da shvatiš šta ti je zaista važno u životu.U kriznim situacijama jasno vidimo šta su problemi a šta samo neugodnosti, bez čega možemo živeti a bez čega ne i na šta se isplati trošiti vreme.

Slomljeno srce tera te da osvestiš svoja osećanja i da se okreneš prema unutra i bolje upoznaš samog sebe.

Slomljeno srce utehu ponekad može pronaći u malim stvarima koje često uzimaš zdravo za gotovo: u kafi sa prijateljima, sunčanom danu, iskrenom komplimentu.

I, najvažnije od svega, ako imaš slomljeno srce to znači da si jedan od najsrećnijih ljudi na ovome svetu – jer si iskusio LJUBAV.

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka