Priča o čaši Mleka – Dobro se dobrim vraća

Jednog dana siromašni mladić je prodavao odeću od vrata do vrata da bi zaradio novac za školovanje.

Shvatio je da ima u džepu samo 10 centi, a bio je gladan i odlučio je da u sledećoj kući zatraži hranu. Izgubio je osećaj gladi kad je na vratima sledeće kuće ugledao lepu ženu. I umesto hrane zatražio je čašu vode.

Zapazila je da je mladić veoma gladan i mlada žena mu je donela veliku čašu mleka. Popio ju je polako i tada je zapitao: ”Koliko vam dugujem?”

”Ništa ne duguješ” – odgovorila je ona. ”Moja majka nas je naučila da pomognemo drugima, kada im je pomoć potrebna, a mi možemo da je pružimo.”

”Onda Vam hvala od sveg srca” – zahvalio se mladić

Godinama kasnije, ova mlada žena se smrtno razbolela.

Lokalni doktori nisu znali o čemu se radi pa su je  poslali u bolnicu na analize. Doktor Howard Kelly je pozvan kao konsultant za njen slučaj. Kada je čuo ime mesta iz kojeg pacijent dolazi- sećanja su se probudila u njemu.

Ustao je i otišao u njenu sobu. Kada je ušao u sobu prepoznao je ko je pacijent. Bila je to žena koja mu je  dodala čašu mleka.

Vratio se u sobu za konsultacije, odlučan da učini najbolje što može da joj spasi život. Od tada je poklanjao posebnu pažnju njenom lečenju. Posle duge bitke s bolešću – ona je preživela.

Doktor Kelly je ostavio poruku da se konačni račun dostavi njemu na overu. Pogledao ga je, napisao nešto na marginama i poslao ga je u njenu sobu. Pomislila je da će račun za bolnicu morati da plaća do kraja života. Ali kada ga je otvorila…

Nešto što je bilo napisano na marginama joj je skrenulo pažnju.
Pročitala je reči: Plaćeno u potpunosti čašom mleka.
Doktor Howard Kelly

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci: