Kanta sa crepovima

Radi se o jednom privatniku, koji je povodom radne nezgode uputio ispunjen formular svom osiguravajućem zavodu za preuzimanje nastalih troškova lečenja.
Sve ovo se dogodilo u Švajcarskoj …
U tom formularu ostećeni je, na pitanje načina događanja te nezgode, naveo da je NEPLANIRANO odreagovao u jednom trenutku.
Takva izjava je osiguravajućem zavodu bila dosta neprecizna, tako da su službenici iz osiguranja zamolili privatnika da im to malo detaljnije objasni, jer je neophodno za daljnje razmatranje …
Privatnik odgovara na tu molbu sledećim pismom:
Cenjene Dame i Gospodo,
U odgovaranju na vašu molbu za dobivanje dodatnih informacija mogu vam reći sledeće.
Kod pitanja 3. u formularu naveo sam neplanirano reagovanje kao uzrok nesreće.
Zamolili ste me da vam to pojasnim, što ovim putem želim učiniti.
Kao što već znate, po zanimanju sam krovopokrivač. Tog kobnog dana nalazio sam se sam na krovu jedne šestospratnice.
Kada sam završio sa svojim poslom imao sam oko 200kg crepova viška na krovu koje je trebalo spustiti na tlo. Pošto nisam imao nameru da ih u bezbroj navrata nosim stepenicama, odlučio sam ih staviti u veliku kantu (kanta koja inače služi za dizanje ili spuštanje tereta sa visine).
Sišao sam na tlo i vukao sam konopac zavezan za kantu preko kotura sve dok nisam digao kantu, koja je bila vezana za isti, na visinu na kojoj mi je trebala. Konopac sam naknadno čvorom vezao i time sam stabilizovao kantu na visini šestog sprata.
Nakon toga sam otišao na krov i natovario kantu da bi posle toga ponovo sišao dole.
Na tlu sam odvezao konopac u nameri da je kontrolisano spustim (kantu koju sam natovario sa 200kg crepova). Ako pročitate pitanje broj 11 iz prethodnog formulara, ustanovićete da sam u to vreme težio nekih 75kg.
Veoma iznenađen povodom gubljenja tla pod nogama, izgubio sam “duhovnu prisebnost” i zaboravio u svoj toj frci ispustiti konopac iz ruku.
Mogu reći da u tom trenutku nisam bio pri sebi. Mislim da ovde ne trebam navoditi da sam velikom brzinom išao ka gore. Otprilike u visini trećeg sprata sam se sreo s kantom. Taj susret objašnjava frakturu lobanje i lom ključne kosti.
Neznatno sporije nastavio sam putanju ka vrhu i tek sam se zaustavio kad su mi vrhovi prstiju upali u kotur koji je označavao najvišu tačku. Bol koji ne mogu opisati je uzrokovan lomljenjem tri prsta i dva nokta.
Mimo svih bolova, ja ne gubim svoju prisebnost i održavam se na konopcu, kojeg ne smem ispustiti iz ruku ni pod koju cenu. Kanta, koja je u medjuvremenu stigla na cilj, pod svom svojom jačinom i težinom udara o tlo i izbija i lomi svoje dno. Time dolazi do ispražnjavanja iste.
Kao što rekoh u prošlom formularu kod tačke 11. težio sam 75kg i samim time znatno teži od prazne kante u tom trenutku.
Kao što već možete zamisliti, počeo je veoma brz silazak. U visini trećeg sprata sam ponovo sreo kantu, ovaj put dolazeći odozgo. Drugi susret s kantom kao posledice nosi sledeće: slomljeni zglobovi na obe noge, lom levog kolena i ogrebotine po nogama i rukama.
Ovaj put znatno usporen nastavio sam putanju ka tlu, gde sam pri prizemljivanju na izlomljene crepove, koji su ispali iz kante, slomio tri pršljena, bol koji nisam ni registrovao.
Dok sam tako ležao dole, sav izlomljen, na izlomljenim crepovima i promatrao kantu koja je bez dna visila na visini šestog kata, ostao sam ponovo bez svoje “duhovne prisutnosti” i pustio sam konopac.
Ovaj put je kanta bez ikakvih zastoja krenula ka meni, izbila mi tri zuba i slomila nos.
Veoma mi je žao zbog svega ovoga i nadam se da sam vam ovim opisom olakšao buduće razmatranje moje molbe.
U slučaju da vam nedostaju precizniji detalji, stojim vam na raspolaganju.

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

Tagovi: