Soba u raju

Jednoga dana jedan čovek nađe se u raju. Po dolasku, bio je pozdravljen i ugošćen od strane dva anđela koji su gu poveli u obilazak raja i svih rajskih čuda. Tokom obilaska čovek primeti jednu sobu kojoj su anđeli svo vrijeme izbegavali da se približe.

“Šta se nalazi u toj sobi?” – upita čovek.

Anđeli se pogledaše na trenutak kao da su se pribojavali baš tog pitanja. Nakon kraćeg vremena jedan od njih istupi i blago reče: “Nije nam dozvoljeno da te udaljavamo od ove sobe, ali veruj nam – ne želiš da uđeš unutra!!!”

Čovjekov um poče da ubrzano radi pitajući se: “Šta bi onda moglo da se nalazi u toj sobi? Šta bi moglo biti u njoj tako užasno da ovi anđeli žele da to sakriju od mene? Znam da bih trebao verovati anđelima, ali ovo je ipak preveliko iskušenje… Između ostalog, i ja sam samo čovek.”

Polako krenuvši prema sobi, čovek je bio ispunjen zebnjom i strahom šta ta soba krije. Ali na njegovo iznenađenje, kad je otvorio vrata, soba je bila prepuna najlepših stvari koje je mogao da zamisli: prelepa kuća, srećna porodica, najbolji prijatelji i neverovatna bogatstva.

Očiju širom raširenih, čovek se okrenu prema anđelima i upita ih: “Ne razumem, zašto niste hteli da uđem u ovu sobu? Pa, ova soba je ispunjena svim stvarima o kojima sam ceo svoj život maštao?!”

Anđeli se ovaj put tužno pogledaše, okrenuše se prema čoveku i rekoše u glas:

“Ovo su sve te silne stvari o kojima si maštao dok si bio živ, ali nažalost nikada nisi verovao da ih možeš imati.”

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka