Reci ranije

On je bio ljudina, jakog glasa i odlučnih pokreta. Ona je bila nežna i osetljiva. Venčali su se. On se trudio da joj ništa ne manjka, a ona je pazila kuću i odgajala decu. Deca su rasla, poženila se i poudavala, te pošli svojim životnim putem… uobičajna priča. 

Kad su sva deca bila zbrinuta, ženu je uhvatila neka tuga, sve više je slabila i propadala. Kako više nije uzimala hranu, pala je u bolesničku postelju.

Njen muž je bio zabrinut i odveo je u bolnicu. Oko nje su se trudili lekari i poznati specijalisti, ali nisu mogli pronaći uzroke bolesti. Samo su slegali ramenima i mrmljali: “Hm, hm…”

Na kraju je jedan od njih pozvao muža u stranu i šapnuo: “Ja bih rekao… da vaša supruga… Jednostavno više nema volje za život”.

Čovek nije ništa odgovorio. Seo je uz krevet i uzeo ženu za ruku… njena se ručica izgubila u njegovoj ogromnoj šaci.

Pogledao ju je i dubokim odlučnim glasom rekao: “Ti nećeš umreti!”

“Zašto?” upita ona jedva čujnim glasom.

“Zato jer si mi potrebna!”

“A zašto mi to ranije nisi rekao?”

Od toga dana ženi je pošlo nabolje. Danas se vrlo dobro oseća. Ljekari se i dalje pitaju od koje je to bolesti bolovala i koji su je lekovi tako brzo izlečili.

 

Pouka:

Nemoj nikada čekati sutra da nekome kažeš da ga voliš. Reci to odmah! Nemoj reći:

”Moja majka, moj sin, moja žena… to već ionako zna”. Možda i zna. No, bi li se ti ikad umorio slušajući voljenu osobu koja ti to ponavlja? Ne gledaj na sat. Uzmi telefon i reci:

”Ej ćao ja sam. Želim ti reći da te volim”. Stisni ruku osobi koju voliš i reci:

”Trebam te! Volim te, volim…”.

Ljubav je život. Zemljom hodaju živi i mrtvi.

Jedino se razlikuju po ljubavi.

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka