Priča o užetu i očekivanjima…

Ovo je priča o planinaru koji se želeo popeti na najvišu planinu. U tu je pustolovinu krenuo nakon dugih godina priprema. No kako je svu slavu želeo za sebe, odlučio se popeti na planinu sam.

Počeo se penjati. Vreme je odmicalo i postalo je kasno. Umesto da pripremi logor za noć, nastavio se penjati sve dok se nije smračilo.

Gusta je noć obavila planinske vrhove. Oko čoveka sve je bilo crno. Nebo i mesec prekrili su teški oblaci i ništa se nije videlo.

I dok se tako penjao, tek nekoliko koraka od vrha, okliznuo se i počeo padati velikom brzinom. Mogao je videti samo crne tačke i osećati silu teže koja ga strašno vuče dole.
U tim trenucima užasnoga straha pred očima su mu se odigravali svi lepi i ružni trenuci njegovog života.

Telo mu je visilo u vazduhu… samo ga je uže držalo. U tom je trenutku mogao samo uzviknuti: Bože, pomozi mi!!!

Misleći o tome kako je blizu smrti, iznenada je osetio kako ga snažno povlači uže kojim je bio vezan.

Iznenada se s neba začu duboki glas:

«Šta želiš da učinim?»

Spasi me, Bože!

“Stvarno veruješ da te ja mogu spasiti?”

Naravno da verujem!

”ONDA PREREŽI UŽE KOJIM SI VEZAN… ”

Nastupio je trenutak tišine. Čovek odluči držati se užeta svom snagom.

Spasilačka ekipa priča kako su idućeg dana planinara našli mrtvog i smrznutog. Njegovo je telo visilo o užetu za koje se grčevito držao…

SAMO TRI METRA OD ZEMLjE…

……………………………………………………………………………………………..

Postoji jedna slična priča o poplavi kada se pobožan čovek našao u vodi i moli se Bogu, i prolazi čamac i ljudi mu pružaju ruku da ga ubace u čamac, a on im odgovara: ”ne, ja se uzdam u Božiju ruku, on će me spasiti..”, malo zatim eto i drugog čamca, spasioci kreću ka njemu, a on viče: ”Ne, ne, ja čekam Boga da me spase…” i tako prođe i treći čamac i čovek se udavi…

U susretu sa Ocem, on pita: ” Zašto me Oče nisi uslišio?”, a Bog odgovara: ”Pa tri čamca sam ti poslao!!!” Šta si očekivao? Da ću sići da te vadim…?

To važi i za Alpinistu… ”Reko sam ti da pustiš uže!…  da si ga pustio, pao bi u sneg, kotrljao se ugruvao se i još bi živeo…

A ti? Koliko si vezan za svoje uže?

Da li bi ga pustio?

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci: