Neka vam smeh začini svaki dan!

Smejete li se puno? Ili premalo?

Verujete li da bi svet bio bolji kada bismo se više smejali? Učinite danas nešto lepo! Budite nasmejani i nasmejte nekog drugog.
Sretan vam Dan smeha!
(Doduše biće tek 7.10., ali ko kaže da i danas ne možemo slaviti? ;)))
Ko još nije čuo za Smileyja?
Smileyja je osmislio američki umetnik Harvey Ball još davne 1963. godine, te je već tada postao prepoznatljiv simbol dobre volje i svog veselja na Zemlji.

Preterana komercijalizacija tog simbola dovela je do gubitka njegovog prvobitnog značaja i svrhe, što je njegovog autora navelo na razmišljanje o danu smeha – posvećivanju jednog dana u godini smehu i lepim gestovima.

Lice Smileyja ne poznaje politiku, geografiju ni religiju. Harvey je želeo da na taj dan to učinimo i mi, te da prvi petak u mesecu oktobru bude proglašen Svetskim danom smeha.

Prvi Svetski dan smeha proslavljen je 1. listopada 1999. godine u Massachusettsu. Proslava je, kako saznajemo sa službenih stranica –www.worldsmileday.com, bila  izuzetno dobra, pa je izazvala pravu senzaciju u medijima.

U proslavu najveselijeg dana u godini uključila se čak i pošta koja je za tu priliku izdala seriju poštanskih marki sa Smileyjem.

Harvey Ball umro je 2001. godine proslavivši 80. rođendan, no njegov i naš Dan osmeha i danas se slavi širom sveta, a reči ovog umetnika zauvek ćemo pamtiti:

“Nasmešeno lice je odraz onoga što je u svima nama – osmeh je ono što svi mi želimo videti kada gledamo u drugo ljudsko biće.”

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci: