Magarac i ljutita domaćica

Iz putujućeg cirkusa pobegao je lav. Nedaleko odatle jedna stara domaćica šila je kraj otvorenog prozora.

Kroz prozor je odjednom uskočila životinja, kao munja projurila mimo nje i sakrila se ispod stepeništa. Zaprepaštenoj ženi se učinilo da je to bio magarac i ljutita zbog blatnjavih otisaka što ih je ostavio po podu, krenula prema stepeništu da ga metlom istera. Počela ga je nemilosrdno tući metlom. Životnjia je drhtala od straha, a ljutita žena je udarala sve jače i jače.

Nedugo zatim stigla su četiri čoveka sa puškama za uspavljivanje i mrežom…

I zver je ponovo ulovljena. Prestravljeni lav se mirno predao, jedva čekajući da ga oslobode od ove užasne žene. Kad je domaćica otkrila da je sve vreme ustvari tukla lava, a ne magarca, onesvestila se istog trenutka i nekoliko dana nakon toga ležala bolesna.

Žena je u svojoj podsvesti imala sliku magarca… U skladu sa tim tako se i ponašala. I tu nije bilo mesta za strah. Sve dok se to dešavalo, lav ju je „doživljavao“ kao vrlo moćnu i bio je u paničnom strahu od nje. Kad je žena pak otkrila svoju zabunu, ukorenjeni strah se povratio i premda je lav bio uhvaćen i izolovan, ona je ipak reagovala shodno tom strahu tj. pala je u nesvest pa se razbolela.

„Najveće otkriće u istoriji čovečanstva je da čovek, menjajući svoje stavove u podsvesti, menja i spoljašnje manifestacije u svom životu. I da podsvest ne pravi razliku između onoga što je stvarno i onoga što u sebi umislimo.”

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka