I Bog Stvori… O ljudima i karakteru…

Prvog dana nastanka sveta Bog je stvorio psa, i reče:
“Sedi celi dan kraj vrata i laj na svakog tko se pojavi na stazi. Za ovo, dat ću ti život dug 20 godina”
Pas reče:”To je dugo vreme za lajanje. Mogu li uzeti samo 10 godina i vratiti preostalih 10 godina.”
I Bog se složi!

Drugog dana, Bog stvori majmuna i reče: ” Zabavljaj ljude, radi trikove i zasmejavaj ih. Za ovo, daću ti život dug 20 godina”
Majmun se pobuni: “Majmunisati se 20 godina? To je dugačko vreme za mene majmuna. A što ako ti ja vratim 10 godina kao što je pas uradio?”
I Bog se složi!

Trećeg dan Bog je stvorio kravu i reče joj: “Ti ćeš ići u polje sa seljacima po celi dan, po suncu. Imaćeš telad i davaćeš mleko za seljakovu porodicu. Za ovo, daću ti život dug 60 godina. ” Krava mu odgovori: ” To izgleda kao težak kravlji život i hoćeš da živim 60 godina! Smem li uzeti 20 godina, i vratiti nazad 40 godina.” I Bog se složi!

Četvrtog dana Bog je stvorio čoveka i reče mu: ” Jedi, spavaj , sviraj, ženi se i uživaj u životu. Za ovo, obdariću te životom dugim 20 godina.” Čovek se pobuni i reče:”Samo 20 godina? Možeš li mi dati mojih 20 godina i 40 godina od krave i10 godina što ih je majmun vratio i 10 godina što pas nije hteo da uzme, to je sve zajedno 80 godina?”

U redu reče Bog, sam si to tražio!

I zato mi u prvih 20 godina … jedemo, uživamo, veselimo se životu . U sledećih 40 godina smo robovi na suncu izdržavajući naše porodice. Za sledećih 10 godina se majmunišemo zasmejavajući unučad. I zadnjih 10 godina, sedimo ispred doma i lajemo na svakoga.

Share and Enjoy

Slični i Povezani Članci:

  • Nema sličnih članaka